Koulutusohjelmat

Ilmoittautuminen kauden 2022-2023 koulutusohjelmien koetansseihin on päättynyt.

Voit tiedustella vapaita koulutusohjelmapaikkoja osoitteesta koulutusohjelmat@attitudehelsinki.com

Kids

Tarjoamme vuonna 2011 ja sitä ennen syntyneille tanssijoille kaksi koulutusohjelmavaihtoehtoa. Pienimmille tanssijoille ja tanssipolkunsa alussa oleville kevyemmän Mini Kids -ohjelman, ja jo hieman enemmän treeniä kaipaaville ja pidempään tanssineille lapsille Attitude Kids -ohjelman. Näiden ohjelmien lisäksi oppilailla on halutessaan mahdollisuus hakea pienryhmävalmennukseen sekä soolo- ja duovalmennukseen, joista löydätte tietoa alempaa.

 

Kaikkien lasten koulutusohjelmien vastuuhenkilö kaudella 2022-23 on lasten kanssa pitkään työskennellyt tanssin huippuammattilainen Julianna Pakarinen, joka koordinoi lasten osalta kisareissut sekä informoi vanhempia kauden tärkeistä tapahtumista. Lasten teoksia koreografiovat ja ryhmiä opettavat tulevalla kaudella myös Marjukka Lukkaroinen ja Laura Nivala.

Mini Kids -ohjelma (6-9 -vuotiaille)

Mini Kids -koulutusohjelma on suunnattu nuorille tanssijoille, jotka haluavat panostaa tanssiharrastukseen ja päästä esiintymään jo hieman enemmän. Mini Kids harjoittelee kerran viikossa ryhmänä, ja ryhmän tunnilla työstetään muodostelmateos. Teos esitetään tanssikoulun näytöksien lisäksi kahdessa tanssitapahtumassa kauden aikana. Opettaja tiedottaa näistä tapahtumista aina lukukauden alussa. Osallistumiseen kuuluu Mini Kids -teostunnin lisäksi yksi vapaavalintainen tunti Attituden lukujärjestyksestä. Mini Kids -oppilailla on toki halutessaan mahdollisuus harrastaa myös enemmän kuin kerran viikossa Attituden anytime-jäsenyyden avulla! 

 

Hakeminen mukaan Mini Kidsiin: Koulutusohjelmaan hakeminen tapahtuu laittamalla avoin hakemus verkkosivujen Ilmoittautumiset-osiossa. Lomakkeesta tulee ruksata Mini Kids -ohjelma, ja tekstikenttään kirjoittaa muutama lause mahdollisesta aiemmasta tanssitaustasta. Mini Kids -ohjelmaan ei järjestetä koetanssia, vaan valinnat perustuvat ainoastaan hakemuksiin.

 

Mini Kids -treenipäivä kaudella 2022-23: maanantai / Lauttasaaren Studio

Mini Kids -opettaja kaudella 2022-23: Julianna Pakarinen

Hinnasto: 1100 € / lukuvuosi (+1 lisätunti 250€/lukuvuosi, Anytime 300€/lukuvuosi)

Attitude Kids -ohjelma (<2011 -syntyneet)

Lasten koulutusohjelma työstää muodostelmateoksen, joka esitetään tanssikoulun kevätnäytöksen lisäksi Lasten IKM-kilpailuissa (“SM-kisat”) sekä toisessa opettajan valitsemassa tanssitapahtumassa. Muodostelmanumeron lisäksi lasten koulutusohjelma osallistuu Attituden joulusatuun, joka esitetään Aleksanterin teatterilla 12.12.2022. Attitude Kidsillä on oman ryhmän teostunti kerran viikossa, minkä lisäksi koulutusohjelmaan osallistumiseen kuuluu kaksi vapaavalintaista tuntia Attituden lukujärjestyksestä. Toisen tunneista tulee olla Performing Arts -lajin tunti (show/jazz/contemporary) ja toisen baletti. Suosittelemme kehityksen tueksi myös Anytime-jäsenyyttä jonka avulla oppilas voi kehittyä tanssissa monipuolisesti ja käydä kaikilla lukujärjestyksen avoimilla tunneilla oman valintansa mukaan. Attitudelle tehdään myös henkilökohtaista lukujärjestyksen suunnittelua, yhdessä voidaan rakentaa juuri oppilaan tarpeisiin sopiva tanssilukkari!

Hakeminen mukaan Attitude Kidsiin: Voit kysyä vapaita paikkoja sähköpostilla suoraan Juliannalta: julianna@attitudehelsinki.com

 

Attitude Kids -treenipäivä kaudella 2022-23: tiistai 

Attitude Kids -opettaja kaudella 2022-23: Marjukka Lukkaroinen (muodostelma)

Hinnasto: 1200 € / lukuvuosi (+1 lisätunti 400€/lukuvuosi, Anytime 500€/lukuvuosi

Juniors

Junioreille (ikävuodet 2010-2007) tarjoamme kaksi koulutusohjelmaryhmää, Attitude Junior Dancersin ja Attitude Junior Companyn. Ryhmät muodostetaan koetanssin perusteella niin, että tanssijat pääsevät kehittymään ikä- ja taitotasonsa mukaan mahdollisimman tasaisissa ryhmissä. Kumpikin ryhmä valmistaa muodostelmateoksen esitettäväksi IKM-kilpailuissa toukokuussa 2023, sekä osallistuu Attituden joulusatuun ja kevätnäytökseen. Oppilailla on mahdollisuus hakea mukaan myös pienryhmävalmennukseen sekä soolo- ja duovalmennukseen. Näistä löydät tietoa alempaa.

Junioreiden koulutusohjelmien vastuuhenkilö kaudella 2022-23 on Marjukka Lukkaroinen. Marjukka on taiteellis-pedagogisesti kouluttautunut ja pitkän kokemuksen kilpailemisesta ja vastuuopettajana toimimisesta omaava opettaja. Marjukka vastaa myös Attitude Junior Dancersin muodostelmakoreografiasta sekä yhdestä junioripienryhmästä. Attitude Junior Companyn muodostelmakoreografian tulevat tekemään Emmi Silvonen ja Elisa Ärling. Yhdestä juniori-ikäisten pienryhmäkoreografiasta vastaa Laura Nivala.

 

Attitude Junior Dancers (2010-2007 -syntyneet)

Attitude Junior Dancers työstää kauden aikana muodostelmateoksen, joka esitetään toukokuussa 2023 IKM-kilpailuissa (“SM-kisat”). Tämän lisäksi ryhmä osallistuu Attituden kevätnäytökseen sekä kahteen muuhun opettajan valitsemaan tanssitapahtumaan kauden 2022-23 aikana. Nämä tapahtumat tiedotetaan vanhemmille lukukauden (syys/kevät) alussa. Ryhmä osallistuu myös Attituden joulusatuun 12.12.2022 Aleksanterin teatterilla, sekä kevätnäytökseen.

 

Attitude Junior Dancersillä on oman ryhmän teostunti (75min) kerran viikossa, minkä lisäksi koulutusohjelmaan osallistumiseen kuuluu kaksi vapaavalintaista tuntia Attituden lukujärjestyksestä. Toisen tunneista tulee olla Performing Arts -lajin tunti (show/jazz/contemporary) ja toisen baletti. Suosittelemme kehityksen tueksi myös Anytime-jäsenyyttä jonka avulla oppilas voi kehittyä tanssissa monipuolisesti ja käydä kaikilla lukujärjestyksen avoimilla tunneilla oman valintansa mukaan. Attitudelle tehdään myös henkilökohtaista lukujärjestyksen suunnittelua, yhdessä voidaan rakentaa juuri oppilaan tarpeisiin sopiva tanssilukkari!

 

Attitude Junior Dancers -treenipäivä kaudella 2022-23: torstai

Attitude Junior Dancers -opettaja kaudella 2022-23: Marjukka Lukkaroinen

Hinnasto: 1330 € / lukuvuosi (+1 lisätunti 400€/lukuvuosi, Anytime 500€/lukuvuosi)

 

Hakeminen mukaan Attituden junioriryhmiin: Täytä hakulomake verkkosivujen Ilmoittautumiset-osiossa. Ruksaa hakulomakkeesta myös, jos haluat hakea mukaan pienryhmävalmennukseen tai soolo-&duo -ohjelmaan. Kutsumme koetansseihin 24.5.2022 klo19-21 hakemusten perusteella. Tekstikenttään voi kirjoittaa muutaman lauseen hakijan aiemmasta tanssitaustasta, sekä jos toiveissa on tietty koulutusohjelmaryhmä (Junior Dancers tai Junior Company).

 

Attitude Junior Company (2010-2007 -syntyneet)

Attitude Junior Company työstää kauden aikana muodostelmateoksen, joka esitetään toukokuussa 2023 IKM-kilpailuissa (“SM-kisat”). Tämän lisäksi ryhmä osallistuu Attituden kevätnäytökseen sekä kahteen muuhun opettajan valitsemaan tanssitapahtumaan kauden 2022-23 aikana. Nämä tapahtumat tiedotetaan vanhemmille lukukauden (syys/kevät) alussa. Ryhmä osallistuu myös Attituden joulusatuun 12.12.2022 Aleksanterin teatterilla, sekä kevätnäytökseen.

 

Attitude Junior Company on oman ryhmän teostunti (60min) kerran viikossa Marjukan kanssa. Ryhmän muodostelmakoreografian luovat vierailevat koreografit ja kisamaailman huippuosaajat Emmi Silvonen ja Elisa Ärling, ja koreografian luominen tapahtuu intensiiviviikonloppuina viikoilla 36, 40, 9 ja 17. Marjukka harjoittaa koreografiaa ryhmän viikottaisissa treeneissä. Koulutusohjelmaan osallistumiseen kuuluu teostuntien lisäksi kaksi vapaavalintaista tuntia Attituden lukujärjestyksestä. Toisen tunneista tulee olla Performing Arts -lajin tunti (show/jazz/contemporary) ja toisen baletti. Suosittelemme kehityksen tueksi myös Anytime-jäsenyyttä jonka avulla oppilas voi kehittyä tanssissa monipuolisesti ja käydä kaikilla lukujärjestyksen avoimilla tunneilla oman valintansa mukaan. Attitudelle tehdään myös henkilökohtaista lukujärjestyksen suunnittelua, yhdessä voidaan rakentaa juuri oppilaan tarpeisiin sopiva tanssilukkari! Pitkälle tähtäävälle tanssijalle Anytime on ehdoton valinta monipuolisen treenin mahdollistajana.

 

Attitude Junior Company -treenipäivä kaudella 2022-23: perjantai, muodostelmakoreografian intensiiviviikonloput

Attitude Junior Company -opettajat kaudella 2022-23: Elisa Ärling & Emmi Silvonen (muodostelman koreografia), Marjukka Lukkaroinen (vastuuopettaja, muodostelmateoksen harjoittaminen)

Hinnasto: 1330 € / lukuvuosi (+1 lisätunti 400€/lukuvuosi, Anytime 500€/lukuvuosi)

 

Hakeminen mukaan Attituden junioriryhmiin: Kysy vapaita paikkoja suoraan junioritoiminnasta vastaavalta Marjukalta: marjukka@attitudehelsinki.com

Adults

Attitude Dancers (2006-1993 -syntyneet)

Aikuiset 1 -ikäluokkaa varten Attitudella on yksi koulutusohjelmaryhmä, Attitude Dancers. Ryhmä työstää koulutusohjelmatunneillaan pienryhmäkoreografian toukokuun 2023 SM-kisoihin, sekä osallistuu Attituden joulu- ja kevätnäytöksiin. Lisäksi ryhmä osallistuu opettajan kanssa sovittuihin kahteen muuhun tanssitapahtumaan kauden aikana, sekä harjoittelee oman taiteellisen työn tuottamista. Ryhmän vastuuopettajana toimii laajan kilpailu- ja esiintymiskokemuksen omaava Laura Nivala. Tanssijoilla on mahdollisuus hakea myös pienryhmävalmennukseen sekä soolo- ja duovalmennukseen.

Koulutusohjelmaan osallistumiseen kuuluu teostuntien lisäksi kaksi vapaavalintaista tuntia Attituden lukujärjestyksestä. Suosittelemme kehityksen tueksi myös Anytime-jäsenyyttä jonka avulla oppilas voi kehittyä tanssissa monipuolisesti ja käydä kaikilla lukujärjestyksen avoimilla tunneilla oman valintansa mukaan. Attitudelle tehdään myös henkilökohtaista lukujärjestyksen suunnittelua, yhdessä voidaan rakentaa juuri oppilaan tarpeisiin sopiva tanssilukkari! Pitkälle tähtäävälle tanssijalle Anytime on ehdoton valinta monipuolisen treenin mahdollistajana.

 

Voit tiedustella Dancers-ryhmän vapaita paikkoja aikuisten koulutusohjelmista vastaavalta Lauralta: laura@attitudehelsinki.com

 

Attitude Dancers -treenipäivä kaudella 2022-23: sunnuntai (alkaen viikosta 43)

Attitude Dancers -opettaja kaudella 2022-23: Laura Nivala

Hinnasto: 1330 € / lukuvuosi (+1 lisätunti 400€/lukuvuosi, Anytime 500€/lukuvuosi)

Pienryhmät

Attituden pienryhmät osallistuvat FDO:n IKM/SM-kilpailuihin sekä kahteen koreografin valitsemaan tanssitapahtumaan kauden aikana sekä esiintyvät Attituden kevätnäytöksessä. Näistä tapahtumista tiedotetaan aina lukukauden alussa. 

Pienryhmät kaudella 2022-23

 

Attitude Clouds - lasten pienryhmä

Koreografina Laura Nivala. Voit tiedustella vapaita paikkoja lasten koulutusohjelmista vastaavalta Juliannalta: julianna@attitudehelsinki.com

Hinnasto: +350 € / lukuvuosi yhdistettynä muodostelmaan

 

Juniori-ikäisten pienryhmät:

Attitudella toimii neljä juniori-ikäluokan pienryhmää, joiden koreografioista vastaavat Laura Nivala, Marjukka Lukkaroinen ja Tiia Lehtinen yhdessä Kristina Norri Seurasen kanssa. Voit tiedustella vapaita paikkoja ja kysyä treeniajoista Marjukalta: marjukka@attitudehelsinki.com

Hinnasto: +400 € / lukuvuosi yhdistettynä muodostelmaan

Aikuisten pienryhmät:

ks. Adults -koulutusohjelmat -> Attitude Dancers

Soolo- ja duovalmennus

Kevään koetansseissa valitaan oppilaat myös tulevan kauden soolo- ja duovalmennukseen. Soolojen ja duojen koreografinen työ tehdään viikkojen 33-42 aikana koreografin kanssa sovitusti studion ollessa vapaa. Viikosta 43 alkaen sooloja ja duoja harjoitetaan Otaniemen toimipisteen yhteistreeneissä viikottaisella vakiopaikallaan. Soolo tai duo sisältää yhteensä 5 tuntia yksityisopetusta sekä 18 harjoituskertaa muiden soolojen kanssa yhdessä. Soolo- ja duovalmennukseen valitaan yhteensä kaikista ikäluokista enintään 20 oppilasta. Koreografi ja solisti sopivat yhdessä kauden tapahtumista joihin teoksella osallistutaan. Soolot ja duot pääsevät esiintymään joko Attituden joulu- tai kevätnäytöksessä.

 

Soolo- ja duotyötä kaudella 2022-23 tekevät Attitudella ainakin Laura Nivala, Marjukka Lukkaroinen ja Tiia Lehtinen, minkä lisäksi soolo- ja duokoreografioista voidaan sopia myös muiden Attituden opettajien kanssa. 

 

Hinnasto: Soolo-ohjelmat 600 € / tanssija, duo-ohjelmat 400 € / tanssija

Baletin intensiiviryhmät

Klassisen baletin intensiiviryhmissä syvennetään taitoja klassisen baletin saralla. Ohjelmassa tutustutaan perinteisiin baletin teoksiin ja työstetään ryhmäkoreografia katselmuksiin ja kilpailuihin. Baletin intensiiviryhmät esiintyvät myös Attituden joulu- ja kevätnäytöksessä. Baletin opintoihin kuuluu esiintymisen lisäksi olennaisena osana syys- ja kevätlukukauden näytetunnit, joissa oppilaat saavat työskentelystään palautetta omien opettajien lisäksi vierailevilta tanssin ammattilaisilta. 

 

Baletin intensiiviopinnoissa panostetaan erityisesti puhtaan klassisen baletin tekniikan omaksumiseen. Ryhmäkoot pidetään pieninä henkilökohtaisen palautteenannon mahdollistamiseksi, ja ohjelma antaa oppilaille hyvät eväät esimerkiksi tanssin ammattiopintoihin hakeutumiseen.

 

Baletin intensiivien vastuuopettajana toimii Tiia Lehtinen. Hänen työparinaan kaudella työskentelee Anni Jokimies. Sekä Tiia että Anni ovat ammattiballerinoja, jotka tietotaitonsa avulla tarjoavat oppilaille turvallisen ja kannustavan alustan kasvaa, sekä tutustuttavat oppilaat baletin tekniikan lisäksi sen kulttuuriin ja historiaan. Avoimilla viikkotunneilla ryhmiä opettaa myös Emilia Lindbohm.

 

Balettia päälajinaan tanssiville suosittelemme kerran viikossa muunlajin (nyky/show/jazz) opintoja. Baletin intensiiviopinnot on mahdollista yhdistää myös muihin koulutusohjelmaopintoihin. Oppilaan on mahdollista hakea myös variaatioryhmään jossa oppilaille työstetään henkilökohtaiset varaatiot kilpailuihin ja esityksiin.

Baletin intensiiviryhmien lisäksi tanssijoilla on mahdollista hakeutua myös variaatioryhmään, jossa tanssijoiden kanssa työstetään henkilökohtaiset variaatiot tunnetuista klassisen baletin teoksista.

Hakeminen baletin intensiiviryhmiin: Laita viestiä baletin koulutusohjelmista vastaavalle Tiialle: tiia@attitudehelsinki.com , ja sovi mahdollisuudesta tehdä koetanssi ryhmään!

 

Baletin intensiiviryhmät kaudella 2022-23:

 

Baletti 1

Sisältö: 2 x 60 min balettitunti viikossa

Treenipäivät: maanantai & tiistai

Hinnasto: 1100 € / lukuvuosi (+300 € yhdistettynä Mini Kids tai Kids -ohjelmaan)

 

Baletti 2

Sisältö: 60min, 75min ja 90min balettitunnit, 45min repertuaaritunti, 30min kärkitossutunti, 60min kehonhuolto

Treenipäivät: maanantai, keskiviikko, lauantai

Hinnasto: 1330 € / lukuvuosi (+350 € / lukuvuosi yhdistettynä muodostelmaan, +300 € yhdistettynä muodostelmaan ja pienryhmään)

 

Baletti 3

Sisältö: 1 x 75min ja 3 x 90min balettitunnit, 45min repertuaaritunti, 30min kärkitossutunti, 60min kehonhuolto

Treenipäivät: maanantai, tiistai, perjantai, lauantai

Hinnasto: 1330 € / lukuvuosi (+400 € / lukuvuosi yhdistettynä muodostelmaan, + 300 € yhdistettynä muodostelmaan ja pienryhmään)

Aikuiset 2 -ryhmät

Attitudella toimii kolme aikuisille suunnattua ryhmää. Aikuisten kilpailevissa ryhmissä pääset harjoittelemaan tavoitteellisesti hyvässä ryhmähengessä ja kehittämään tanssitaitojasi ja esiintymään rennossaja kannustavassa porukassa. Attitudella toimii kolme aikuisten kisaryhmää: Attitude Flames -muodostelma (max. 24 tanssijaa), Attitude Ladies -pienryhmä (max. 7 tanssijaa) ja Attitudde People-pienryhmä (max. 7 tanssijaa). Tavoitteellisesta harrastamisesta kiinnostunut aikuinen ota yhteyttä aikuisten toiminnasta vastaavaan Kristinaan: kristina@attitudehelsinki.com , niin katsotaan löytyykö sinulle sopiva ryhmä!