Opettajamme

Kristina Norri Seuranen (KNS)

Kristina on tamperelaissyntyinen tanssinopettaja sekä tanssija, joka työskentelee Attitudella show-, jazz- ja nykytanssiryhmien sekä kisaryhmien parissa. Hän on opettanut avoimia tunteja ja kisaryhmiä laajalti niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Menestyksekkäitä kisakoreografioita hän on työstänyt erilaisiin kilpailuihin ja katselmuksiin.

Kristina on valmistunut tanssijaksi Berliinin die Etage e.V.:stä ja tehnyt tanssijanuraa Saksassa työskennellen musikaaleissa, oopperoissa, nykytanssiproduktioissa sekä tanssijan kiinnityksellä Dance Compagnie Giessenissä. Hän on tehnyt tanssijan harjoittelun Kibbutz Contemporary Dance Companyn harjoitteluohjelmassa sekä työskennellyt Pohjois-Savossa yhteisötaiteen parissa. Monipuolisen kokemuksensa kautta Kristina on päässyt työskentelemään useiden nimekkäiden koreografien kanssa. Tällä hetkellä Kristina jatkaa tanssijan työtä produktiokohtaisesti, minkä lisäksi hän työstää omaa sooloteosta.

Kristina on opettajana ennen kaikkea vaativa, mutta ottaa tunneillaan huomioon jokaisen ihmisen persoonan ja yksilölliset tarpeet. Oppilaat ovatkin sanoneet hänen olevan "tiukka, muttei koskaan ilkeä." ;) Kristina haluaa opetuksessaan kehittää tanssijoista monipuolisia ja ilmaisuvoimaisia taiteilijoita, ja uskoo tekniikan olevan tärkeä ilmaisun väline. Tunneilla tehdäänkin runsaasti tekniikkaharjoitteita koreografian tueksi.

Julianna Pakarinen (JP)

Julianna valmistui Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitoksesta tanssijaksi keväällä 2017. Perinteisen klassisen balettikoulutuksen lisäksi hänellä on takanaan pitkä ja monipuolinen harrastustausta myös show-, nyky- ja jazztanssijana. Julianna on toiminut tanssijana mm. Kansallisbaletin teoksissa sekä Tero Saarinen Companyssa. Kokemusta on karttunut myös useiden nimekkäiden showkoreografien kanssa työskentelemisestä ja nykyään Julianna työstää omia koreografioita näytös- ja kisatarkoituksiin opetustyönsä ohella, sekä suorittaa tanssin pedagogisia opintoja. 

 

Opettajana Juliannalle on tärkeää tanssijan itsetunnon ja yksilöllisen ilmaisuvoiman löytäminen kannustavassa ilmapiirissä, unohtamatta teknisen osaamisen merkitystä.

Tiia Lehtinen (TL)

Tiia on aloittanut tanssiharrastuksen 3-vuotiaana, ja valmistui Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksesta tanssijaksi keväällä 2017. Vahvan klassisen balettikoulutuksen lisäksi hän on opiskellut monipuolisesti ja syventävästi nyky- ja jazztanssia sekä lyrical dancea. Tanssijana Tiia on toiminut mm. Tero Saarinen Companyssa sekä Kansallisbaletin teoksissa useiden nimekkäiden koreografien johdolla.

Esiintymiskokemusta Tiialle on kertynyt niin Suomessa kuin ulkomaillakin, ja hän haluaa opetuksessaan korostaa ilmaisuvoiman merkitystä. Koska tanssi on hänen suurin intohimonsa, haluaa hän auttaa jokaista oppilastaan löytämään tanssin aidon ilon ja nautinnon, unohtamatta perusteellista tekniikan ja oikeiden linjausten opiskelua. Opettajana Tiia on vaativa, mutta kannustava, ja hänelle on tärkeää luoda positiivinen ja avoin opiskeluympäristö.

Maria Beseghi (MB)

”I started my ballet education in Italy at Professione Danza, Parma. Already at a very young age I had the dream that I wanted to make ballet my future profession, and at the age of 16 I moved to Munich in order to study at the Ballet Academy (Hochschule fur Musik und Theater). There I got the tools to take my biggest steps as a dance student, and to be able to enter in the professional world.


Since after my graduation from the school in summer 2010, I have been working as a full-time professional dancer in several ballet companies in Europe - among which Finnish National Ballet, Zurich Ballet, Northern Ballet and Staatsballett Hanover -where I had the opportunity to work with world famous choreographers and ballet masters as well as getting inspired by watching every day wonderful and diverse dancers ( my friends and colleagues). Even as a professional I always loved the "being a student" part, meaning the process of always learning something new. In dancing you can never stop learning - and the same applies to teaching in my opinion.

In spring 2018, while still working full-time as a dancer at the Finnish National Ballet, I also started to teach a few ballet classes as a substitute teacher, and during the same year I made my transition into full-time teaching. I would say that what fascinates me the most about teaching is that I can see how students develop and grow learning this beautiful art form, and the fact that I am there to guide and assist them. I get such a good energy when I see them motivated, working towards their goals and making progresses!"

Emilia Lindbohm (EL)

Emilia Lindbohm on Suomen Kansallisoopperan balettikoulun kasvatti ja tanssinut lukuisissa erilaisissa teoksissa ja produktioissa Suomessa sekä ulkomailla. Opetuskokemusta hänellä on useista pääkaupunkiseudun tanssikouluista sekä voimistelu- ja luisteluseuroista.

”Opetuksessa painotan tekniikkaan, kehon ja mielen monipuoliseen kehittämiseen, henkisestä puolesta puhumattakaan, sekä lisäksi luovuuteen ja tanssijan oman ilmaisun työstämiseen. Terveys ja kehon sensitiivinen kuuntelu ovat minulle todella tärkeitä kun meidät on luotu liikkumaan ja luovuus on vain rajana. Ohjaamisessa ja opettamisessa minusta on parasta koskettaa ihmisiä monin eri tavoin, ja että on hyvä ilmapiirin, jossa jokainen voi olla juuri oma itsensä. Tanssin kautta voi koskettaa ja vaikuttaa niin voimaannuttavasti ympärillä olevaan. ”

Soile Puumalainen (SPU)

Soile on alun perin Jyväskylästä kotoisin oleva tanssija ja tanssinopettaja. Hän valmistui tanssinopettajaksi Oulun ammattikorkeakoulusta keväällä 2019. Opintojen aikana Soile muutti Norjaan ja suoritti vaihto-opinnot Kunsthøgskolen i Oslo -koulussa nykytanssin linjalla. Soile on tanssinut lapsesta asti taukoamatta ja lajikirjo on ehtinyt kasvaa laajaksi. Eri tanssilajeja onkin kertynyt laidasta laitaan ja monipuolinen tanssitausta näkyy myös Soilen tanssityylissä, jota maustaa eri lajien vaikutukset. Työkokemusta on karttunut tanssijana, tanssinopettajana ja koreografina toimimisesta ja Soile pyrkiikin työskentelemään tanssin kentällä monipuolisesti eri ympäristöissä.

Tunneillaan Soile pyrkii luomaan positiivisen ja kannustavan ilmapiirin, jossa jokainen uskaltaa kokeilla ja ylittää itsensä. Opettajana Soile haluaa innostaa oppilaitaan tekemään tunneilla parhaansa ja lämminhenkisenä tsemppajana auttaa jokaista ottamaan seuraavan askeleensa tanssijana. Tunneilla pyritään löytämään omaa tanssijuuttaan tunnistaen omat vahvuutensa ja erityispiirteensä. Soile kokee tärkeäksi jakaa tanssista liikkeen synnyttämää mielihyvää ja iloa inspiroiden oppilaitaan.

Ruska Von Konow (RVK)

Ruska on Attituden opetiimin kuopus, joka tullaan näkemään ensi kaudella junioripienryhmien opettajana ja koreografiana yhdessä Kristinan kanssa. Lisäksi Ruskaan pääsee tutustumaan sijaistusten merkeissä.

Ruska on opiskellut tanssia Sibeliuslukion tanssilinjalla sekä eri tanssikouluissa Helsingissä, muun muassa Attituden Kristinan ja Juliannan johdolla. Hän on tanssinut kilpailevissa ja esiintyvissä ryhmissä, päälajinaan show-, nyky- ja jazztanssi.

Ruska on tehnyt useita menestyksekkäitä soolokoreografioita eri kilpailuihin ja katselmuksiin.

Rosa Lindblom

Rosa on juuri valmistunut tanssijaksi ja  musiikkiteatteriesiintyjäksi Lontoon Laine Theatre Artista, joten otamme hänet ilolla vastaan opettajakaartiimme. Rosan opetustyyli on vauhdikas, energinen ja positiivinen. Tunneilla yhdistellään eri show & jazz -tyylilajeja ja keskitytään hiomaan tekniikkaa sekä työstämään ja ilmaisemaan koreografiaa. Aikaansaavassa tunnelmassa, korjauksia ja yksityiskohtia unohtamatta!

Loka-marraskuussa 2020 Rosaa sijaistavat Katrin Vaskelainen ja Alicia Wegmüller.

Alicia Wegmüller

Alicia on valmistunut Ruotsin Kuninkaallisesta balettikoulusta, ja opiskellut tanssia lisäksi Espanjassa sekä Israelissa. Alician opetustyyli on positiivinen ja musiikilla on siinä iso merkitys. ”Tavoitteena on, että tanssija voi ilmaista itseään yksilönä, omalla tavallaan ja tyylillään. Haluan luoda turvallisen tilan salissa, jossa jokainen voi kokeilla eri liikeratoja ja kehittää omaa liikesanastoaan.” 

Muu henkilökunta

Julianna Pakarinen, johtaja, opetus & asiakassuhteet

050 918 9398, julianna@attitudehelsinki.com

Julianna pitää roolissaan huolta asiakassuhteistamme ja vastaa opetuksen laadusta.

 

Kristina Norri Seuranen, taiteellinen johtaja

040 6555 256, kristina@attitudehelsinki.com

Kristiina vastaa roolissaan taiteellisista tuotoksista, koulutusohjelmista sekä Attitude Dance Academysta. 

 

Ida Makkonen, toimitusjohtaja

043 824 4479, ida@attitudehelsinki.com

Ida vastaa roolissaan hallinnollisista asioista, uusien palveluiden kehittämisestä sekä myynnistä & markkinoinnista.