top of page

Tuntikuvaukset

Mia-K-Photography-159.jpg
Mia-K-Photography-61.jpg

Attituden tuntitarjontaan kuuluu monipuolisesti eri tanssilajien tunteja. Muun muassa show, contemporary, baletti, commercial, aikuisbaletti ja lastentanssi löytyvät viikottaisesta tuntitarjonnastamme. Tunneillemme ovat tervetulleita kaikenikäiset tanssiharrastukseen pariin haluavat, taitotasoon katsomatta.

Tuntikuvaukset

01

Contemporary

Tyylilajina contemporary eli nykytanssi on monipuolinen, ja se ottaa vaikutteita erilaisista tavoista liikkua ja ilmaista itseään. Jokaisella opettajalla on omaleimainen tyyli, mikä näkyy tunneilla tanssittavissa materiaaleissa. Tyypillistä nykytanssille on maadoitettu liikekieli, lattiatekniikan harjoittelu, sekä kokonaisvaltainen, jatkuvaliikkeinen kehon käyttö yhdistettynä tarkkaan artikuloituihin liikkeisiin.

03

Show & Technique

Showtanssi on näyttävä yhdistelmä jazztanssia, nykytanssia ja balettia. Tunnin pääpainona on tanssitekniikan kehittäminen ja uusien liikkeiden harjoittelu. Tunnilla ei työstetä joulu- tai kevätnäytöksiin koreografista teosta. Mukaan tarvitset joustavat sisäliikuntavaatteet, juomapullon sekä halutessasi puolitossut / sukat.

05

Show & Contemporary

Tunti yhdistelee showtanssia ja nykytanssia. Tunnilla opetellaan showtanssille tyypillisiä suoralinjaisia ja näyttäviä liikkeitä, sekä nykytanssin luonnollisempaa ja koukeroisempaa liikekieltä. Tunnilla oppilaat oppivat monipuolisesti eri tanssitekniikoista ja pääsevät kehittämään omaa luovuuttaan sekä oppimaan monipuolisia koreografioita.

07

Come Kids

Nuorempien tanssijoiden oma commercial-tunti jossa harjoitellaan kaupalliselle tanssille tyypillisiä elementtejä fuusioiden eri lajeja. Lasten tunneilla kiinnitetään huomiota myös mm. lapsiystävällisiin musiikkivalintoihin.

09

Show Minit 3-4 v. ja 5-6 v.

Show minien oma, hauska tunti on täynnä iloisia ja rytmikkäitä suosikkibiisejä. Showtanssi pohjautuu jazz-tanssin, nykytanssin sekä baletin tekniikkaan. Tunnin aikana tehdään lämmittelyt, keskilattian poikki liikkuvia harjoitteita, venytyksiä sekä loppusarjaa jonka teemaa vaihdellaan. Minit esiintyvät sekä jouluna että keväällä, jolloin vanhemmilla on mahdollisuus nähdä mitä kaikkea kauden aikana on opittu. Tunnille mukaan tarvitset juomapullon, sekä joustavat sisäliikuntavaatteet kuten legginssit, shortsit, t-paita, balleriinamekko tms. Jalkaan jumppatossut tai paljaat jalat.

11

Esibaletti 6+ v. 

Esibalettitunnit ovat ensimmäinen askel kohti oikeita balettitunteja. Tunnin aikana työskennellään tangon ääressä, keskilattialla sekä salin poikki liikkuen. Vuoden mittaan tulevat tutuksi tärkeimmät ranskankieliset balettitermit sekä baletin perusasennot ja liikkeet. Tunnille osallistujalla ei ole välttämätöntä olla aiempaa kokemusta tanssitunneista. Esibalettilaiset esiintyvät sekä jouluna että keväällä näytöksissämme, jolloin vanhemmat pääsevät ihastelemaan kauden aikana opittuja taitoja. Tunnille mukaan tarvitset juomapullon sekä pehmeät puuterin väriset balettitossut.

13

Baletti 11-13 v. / 11-16 v. keskitaso / 14+ alkeet-keskitaso

Tänä tunti sopii jo balettia aiemmin harrastaneille tai muita lajeja tanssineille. Tunnin aikana työskennellään tangon ääressä, keskilattialla sekä salin poikki liikkuen. Vuoden mittaan syvennytään ranskankielisiin balettitermeihin, sekä baletin perusasentoihin ja liikkeisiin. Baletti antaa vahvan teknisen pohjan, ja siitä on hyötyä mm. showtanssijoille. Suosituksena yli 11 v. oppilaille olisi ottaa viikkotuntiohjelmaan vähitään kaksi tuntia jotka voivat olla joko kaksi balettia, tai kaksi eri tuntia lajivaihtoehtoina: baletti, show, contemporary tai commercial. Torstain 11-16 v. tunnilla keskitytään baletin perustekniikkaan eikä valmistella esitystä kauden loppuun. Tunneille mukaan tarvitset juomapullon sekä pehmeät puuterin väriset balettitossut (jos kotoa löytyy jo valkoiset tossut, nekin käyvät).

15

Baletti 14+ v., keskitaso-edistyneet

Hieman edistyneiden balettituntia helpompi tunti, joka kuitenkin edellyttää vahvaa klassisen baletin taustaa (useamman vuoden opinnot), sekä osallistumista tunnille useamman kerran viikossa. Tyypillisen klassisen baletin tuntirakenteen lisäksi tunti haastaa tanssijoita myös luovaan ajatteluun ja itseilmaisuun. Halutessasi voit liittää lauantain tuntiin 30 minuutin Pointe-osuuden jossa keskitytään kärkitossutyöskentelyyn.

17

Baletti 14+ v., edistyneet

Showtanssi sekoittaa yhteen jazz-tanssin, nykytanssin sekä baletin tekniikat näyttäväksi yhdistelmäksi. Show tunneilla on hyvä ja iloinen fiilis. Musiikkeina opettajamme käyttävät hittibiisejä joiden rytmiin on kiva tanssia. Tunnin aikana lämmitellään, hiotaan tanssitekniikkaa, tehdään lattian poikki liikkuvia harjoitteita, sekä tanssitaan loppusarjaa jonka teemaa vaihdellaan. Showtanssijat pääsevät näyttämään taitonsa kauden lopussa joulu- sekä kevätnäytöksissämme. Show 7-10 v. tunnille osallistujalla ei ole välttämätöntä olla aiempaa kokemusta tanssitunneista. Show 11-13v. tunti edellyttää jo hieman tanssitaustaa, ja olisi hyvä että oppilas osallistuisi tanssitunneille (2 showtanssituntia, tai showtanssitunti+muun lajin tunti) kaksi kertaa viikossa. Tunnille mukaan tarvitset juomapullon, sisäliikuntaan sopivat vaatteet kuten legginssit, shortsit, t-paita tms sekä paljaat jalat (halutessasi päkijätossut/puolitossut).

02

Show Jazz

Tunti perustuu jazztanssin tekniikkaan, ja isolaatiot, rytmiikka ja liikkeen artikulaatio ovat suuressa roolissa tunnin liikemateriaaleissa. Showelementit tuovat tyyliin näyttävyyttä. Tunnilla harjoitellaan tanssitekniikkaa, salin poikki -sarjoja sekä tanssitaan erilaisia koreografioita.

04

Contemporary Choreo

Koreografiapainotteinen nykytanssitunti. Contemporary Choreo -tunnilla pääset fiilistelemään pehmeää ja monitasoista liikekieltä joka yhdistyy monipuoliseen musiikin tulkintaan jättäen tilaa tanssijan omalle luovuudelle ja yksilöllisille liikeradoille.

06

Commercial

Commercial dance sekoittaa rohkeasti ja monipuolisesti eri tanssi- ja tyylilajeja. Tunnilla tehdään lämmittely, mutta tunnin pääpaino on erilaisiin musiikkeihin tanssittavissa koreografioissa.

08

Lyrical Jazz

Lyrical jazz perustuu jazztanssin tekniikkaan maustaen sitä muun muassa nykytanssista ja baletista lainatuilla elementeillä. Tyylilaji on ilmaisuvoimainen ja soljuva. Tunnilla harjoitellaan tanssitekniikkaa ja lattian poikki liikkuvia sarjoja, sekä tehdään lopuksi loppusarjaa jossa musiikkiin ja sen sanoihin tanssiminen näyttelee suurta roolia.

10

Kehonhuolto

Kehonhuoltotunnilla keskitytään nimenomaan tanssijalle sopivaan lihashuoltoon ja palauttaviin harjoituksiin, joita oppilaan on mahdollista hyödyntää myös myöhemmin itsenäisessä harjoittelussaan.

12

Lastentanssi 3-4 v. ja 5-6 v.

Lastentanssitunnit ovat pienten tanssijoiden hauska harrastus, joiden tarkoituksena on saada lapset liikkumaan, kehittää heidän rytmitajuaan sekä koordinaatiota ja ryhmässä toimimisen taitoja. Tunneilla käytetään lasten rakastamia musiikkeja mm. Disney elokuvista, ja teemat kietoutuvat eläimien, seikkailujen ja kuninkaallisten sädehtivään maailmaan. Lastentanssitunneilla kokeillaan eri tanssilajeja aina showtanssista balettiin sekä nykytanssiin. Tunnit alkavat lämmittelyllä, edeten venytyksiin sekä salin poikki liikkuviin harjoituksiin. Lopuksi harjoitellaan pidempää loppusarjaa, jonka teemaa vaihdellaan. Oppilaat pääsevät esiintymään joulu- sekä kevätnäytöksiin, jolloin vanhemmat saavat ihastella kaikkea kauden aikana opittua. Tunnille mukaan tarvitset juomapullon, sekä joustavat sisäliikuntavaatteet kuten legginssit, shortsit, t-paita, balleriinamekko tms. Jalkaan jumppatossut tai paljaat jalat.

14

Baletti 8-10 v.

Tunti sopii jo balettia aiemmin harrastaneille sekä uusille innokaille tanssijoille. Tunnin aikana työskennellään tangon ääressä, keskilattialla sekä salin poikki liikkuen. Vuoden mittaan syvennytään ranskankielisiin balettitermeihin sekä baletin perusasentoihin ja liikkeisiin. Baletti antaa vahvan teknisen pohjan, ja siitä on hyötyä mm. showtanssijoille. Oppilaat esiintyvät sekä jouluna että keväällä näytöksissämme jolloin vanhemmat pääsevät ihastelemaan kauden aikana opittuja taitoja. Tunnille mukaan tarvitset juomapullon sekä pehmeät puuterin väriset balettitossut (jos kotoa löytyy jo valkoiset tossut, nekin käyvät).

16

Show 7-10 v. ja 11-13 v.

Showtanssi sekoittaa yhteen jazz-tanssin, nykytanssin sekä baletin tekniikat näyttäväksi yhdistelmäksi. Show tunneilla on hyvä ja iloinen fiilis. Musiikkeina opettajamme käyttävät hittibiisejä joiden rytmiin on kiva tanssia. Tunnin aikana lämmitellään, hiotaan tanssitekniikkaa, tehdään lattian poikki liikkuvia harjoitteita, sekä tanssitaan loppusarjaa jonka teemaa vaihdellaan. Showtanssijat pääsevät näyttämään taitonsa kauden lopussa joulu- sekä kevätnäytöksissämme. Show 7-10 v. tunnille osallistujalla ei ole välttämätöntä olla aiempaa kokemusta tanssitunneista. Show 11-13v. tunti edellyttää jo hieman tanssitaustaa, ja olisi hyvä että oppilas osallistuisi tanssitunneille (2 showtanssituntia, tai showtanssitunti+muun lajin tunti) kaksi kertaa viikossa. Tunnille mukaan tarvitset juomapullon, sisäliikuntaan sopivat vaatteet kuten legginssit, shortsit, t-paita tms sekä paljaat jalat (halutessasi päkijätossut/puolitossut).

18

Baletti 10-13 v., edistyneet

Tunti jo useita vuosia balettia intensiivisesti tanssineille oppilaille. Tunti noudattaa tyypillistä klassisen baletin tuntirakennetta tankoharjoitteineen ja keskilattiatyöskentelyineen, ja etenee nopeatempoisesti harjoitteesta toiseen, kuitenkaan unohtamatta palautteenantoa ja korjauksia. Tunneilla työskennellään myös kovakärkisillä tossuilla.

bottom of page