top of page

Tuntikuvaukset

Mia-K-Photography-159.jpg
Mia-K-Photography-61.jpg

Attituden tuntitarjontaan kuuluu monipuolisesti eri tanssilajien tunteja. Muun muassa show, contemporary, baletti, commercial, aikuisbaletti ja lastentanssi löytyvät viikottaisesta tuntitarjonnastamme. Tunneillemme ovat tervetulleita kaikenikäiset tanssiharrastukseen pariin haluavat!

Tuntikuvaukset

Contemporary

Tyylilajina contemporary eli nykytanssi on monipuolinen, ja se ottaa vaikutteita erilaisista tavoista liikkua ja ilmaista itseään. Jokaisella opettajalla on omaleimainen tyyli, mikä näkyy tunneilla tanssittavissa materiaaleissa. Tyypillistä nykytanssille on maadoitettu liikekieli, lattiatekniikan harjoittelu, sekä kokonaisvaltainen, jatkuvaliikkeinen kehon käyttö yhdistettynä tarkkaan artikuloituihin liikkeisiin. Mukaan tarvitset joustavat sisäliikuntavaatteet, juomapullon sekä halutessasi puolitossut / sukat.

Show

Showtanssi on näyttävä ja monipuolinen tanssilaji, jossa otetaan vaikutteita useiden eri tanssilajien tekniikoista ja tyyleistä, perustekniikan pohjautuessa kuitenkin vahvasti jazztanssiin, nykytanssiin ja balettiin. yhdistelmä jazztanssia, nykytanssia ja balettia. Tunnilla harjoitellaan tanssitekniikkaa, salin poikki -sarjoja sekä tanssitaan erilaisia koreografioita. Mukaan tarvitset joustavat sisäliikuntavaatteet, juomapullon sekä halutessasi puolitossut / sukat.

Show & Contemporary

Tunti yhdistelee showtanssia ja nykytanssia. Tunnilla opetellaan showtanssille tyypillisiä suoralinjaisia ja näyttäviä liikkeitä, sekä nykytanssin luonnollisempaa ja koukeroisempaa liikekieltä. Tunnilla oppilaat oppivat monipuolisesti eri tanssitekniikoista ja pääsevät kehittämään omaa luovuuttaan sekä oppimaan monipuolisia koreografioita. Mukaan tarvitset joustavat sisäliikuntavaatteet, juomapullon sekä halutessasi puolitossut / sukat.

Disco & Show

Uutuustunti syksyllä 2023! Tunti yhdistelee disco- ja showtanssia. Tunnilla oppilaat oppivat monipuolisesti molempien lajien tanssitekniikoista ja pääsevät tanssimaan monipuolisia koreografioita. Mukaan tarvitset joustavat sisäliikuntavaatteet, juomapullon sekä halutessasi puolitossut / sukat.

Show 4-5 v. / 6+ v.

Lasten hauska tunti, joka on täynnä iloisia ja rytmikkäitä suosikkibiisejä! Showtanssi pohjautuu jazztanssin, nykytanssin sekä baletin tekniikkaan. Lasten showtanssitunnilla opetellaan liikunnan ja showtanssin perustaitoja musiikin tahdissa. Tunneilla harjoitellaan muun muassa kehonhallintaa, hyppyjä, piruetteja, tasapainoja ja oman kehon tuntemusta luovia ja leikkisiä harjoitteita unohtamatta. Oppilaat pääsevät esiintymään joulu- sekä kevätnäytöksiin, jolloin vanhemmat saavat ihastella kaikkea kauden aikana opittua. Tunnille mukaan tarvitset juomapullon sekä joustavat sisäliikuntavaatteet, kuten legginssit, shortsit, t-paita, jumppapuku tms. Jalkaan jumppatossut tai paljaat jalat.

Esibaletti 4-6 v. / 6+ v. 

Esibalettitunnit ovat ensimmäinen askel kohti oikeita balettitunteja. Tunnin aikana työskennellään tangon ääressä, keskilattialla sekä salin poikki liikkuen. Vuoden mittaan tulevat tutuksi tärkeimmät ranskankieliset balettitermit sekä baletin perusasennot ja liikkeet. Tunnille osallistujalla ei ole välttämätöntä olla aiempaa kokemusta tanssitunneista. Esibalettilaiset esiintyvät sekä jouluna että keväällä näytöksissämme, jolloin vanhemmat pääsevät ihastelemaan kauden aikana opittuja taitoja. Tunnille mukaan tarvitset juomapullon, joustavat sisäliikuntavaatteet kuten jumppapuvun sekä pehmeät puuterin väriset balettitossut.

Baletti 7-9 v. / 9-12 v. / 10-13 v.

Tänä tunti sopii jo balettia aiemmin harrastaneille tai muita lajeja tanssineille. Tunnin aikana työskennellään tangon ääressä, keskilattialla sekä salin poikki liikkuen. Vuoden mittaan syvennytään ranskankielisiin balettitermeihin, sekä baletin perusasentoihin ja liikkeisiin. Baletti antaa vahvan teknisen pohjan, ja siitä on hyötyä mm. showtanssijoille. Suosituksena yli 11 v. oppilaille olisi ottaa viikkotuntiohjelmaan vähitään kaksi tuntia jotka voivat olla joko kaksi balettia, tai kaksi eri tuntia lajivaihtoehtoina: baletti, show, contemporary tai commercial. Tunnille mukaan tarvitset juomapullon, vartalonmyötäiset vaatteet sekä pehmeät puuterin väriset balettitossut (jos kotoa löytyy jo valkoiset tossut, nekin käyvät).

Aikuisbaletti 25+ v.

Aikuisten balettitunti sopii baletista kiinnostuneille aikuisillle, joilla on jo jonkin verran baletti- tai muuta tanssitaustaa. Tunti alkaa tangossa tehtävillä harjoituksilla, jonka jälkeen siirrytään keskilattiasarjoihin ja tilan poikki liikkuviin askelsarjoihin sekä tanssillisiin koreografioihin klassisen musiikin tahdissa. Tunneilla kehitetään ryhtiä, notkeutta, kehonhallintaa sekä keskittymiskykyä. Tunnille mukaan tarvitset juomapullon, vartalonmyötäiset vaatteet sekä pehmeät balettitossut tai sukat.

Baletti 13+ v. / 16+ v. keskitaso / edistyneet

Tunti jo pidempään balettia tanssineille oppilaille. Edistyneen tason balettitunnit edellyttävät vahvaa klassisen baletin taustaa (useamman vuoden opinnot), sekä osallistumista balettitunnille useamman kerran viikossa. Tunti noudattaa tyypillistä klassisen baletin tuntirakennetta tankoharjoitteineen ja keskilattiatyöskentelyineen, ja etenee nopeatempoisesti harjoitteesta toiseen, kuitenkaan unohtamatta palautteenantoa ja korjauksia. Lisäksi tunti haastaa tanssijoita myös luovaan ajatteluun ja itseilmaisuun. Halutessasi voit liittää maanantain ja lauantain tuntiin 30 minuutin pointe-osuuden jossa keskitytään kärkitossutyöskentelyyn. Tunnille mukaan tarvitset juomapullon, vartalonmyötäiset vaatteet sekä pehmeät balettitossut.

Show Jazz

Tunti perustuu jazztanssin tekniikkaan, ja isolaatiot, rytmiikka ja liikkeen artikulaatio ovat suuressa roolissa tunnin liikemateriaaleissa. Showelementit tuovat tyyliin näyttävyyttä. Tunnilla harjoitellaan tanssitekniikkaa, salin poikki -sarjoja sekä tanssitaan erilaisia koreografioita. Mukaan tarvitset joustavat sisäliikuntavaatteet, juomapullon sekä halutessasi puolitossut / sukat.

Contemporary Jazz

Contemporary Jazz -tunnilla yhdistellään pehmeää ja monitasoista nykytanssin liikekieltä jazztanssin tekniikkaan. Koreografioiden liikekieleen vaikuttaa paljon opettajan oma tanssitausta ja -tyyli. Tunneilla syvennetään oman kehon tuntemusta, harjoitellaan monipuolista musiikin tulkintaa sekä improvisaatiota ja tanssitaan monipuolisesti erilaisia koreografioita jättäen tilaa tanssijan omalle luovuudelle ja yksilöllisille liikeradoille. Mukaan tarvitset joustavat sisäliikuntavaatteet, juomapullon sekä halutessasi puolitossut / sukat.

Commercial

Commercial on menevä tunti, jossa sekoitetaan rohkeasti ja monipuolisesti eri tanssi- ja tyylilajeja. Tunnilla tehdään lämmittely, mutta tunnin pääpaino on erilaisiin musiikkeihin tanssittavissa koreografioissa. Mukaan tarvitset rennot sisäliikuntavaatteet, juomapullon sekä sisälenkkarit.

Lyrical

Lyrical perustuu jazztanssin tekniikkaan maustaen sitä muun muassa nykytanssista ja baletista lainatuilla elementeillä. Tyylilaji on ilmaisuvoimainen ja soljuva. Tunnilla harjoitellaan tanssitekniikkaa ja lattian poikki liikkuvia sarjoja, sekä tehdään lopuksi loppusarjaa jossa musiikkiin ja sen sanoihin tanssiminen näyttelee suurta roolia. Mukaan tarvitset joustavat sisäliikuntavaatteet, juomapullon sekä halutessasi puolitossut / sukat.

Kehonhuolto

Kehonhuoltotunnilla keskitytään nimenomaan tanssijalle sopivaan lihashuoltoon ja palauttaviin harjoituksiin, joita oppilaan on mahdollista hyödyntää myös myöhemmin itsenäisessä harjoittelussaan. Tunnille mukaan oma joogamatto sekä halutessasi myös piikkipallo.

Lastentanssi 3-5 v.

Lastentanssitunnit ovat pienten tanssijoiden hauska harrastus, joiden tarkoituksena on saada lapset liikkumaan, kehittää heidän rytmitajua ja koordinaatiota sekä ryhmässä toimimisen taitoja. Tunneilla opetellaan liikunnan ja tanssin perustaitoja musiikin tahdissa. Tunneilla harjoitellaan muun muassa kehonhallintaa, hyppyjä, piruetteja, tasapainoja ja oman kehon tuntemusta luovia ja leikkisiä harjoitteita unohtamatta. Lastentanssitunneilla kokeillaan eri tanssilajeja aina showtanssista balettiin sekä nykytanssiin. Oppilaat pääsevät esiintymään joulu- sekä kevätnäytöksiin, jolloin vanhemmat saavat ihastella kaikkea kauden aikana opittua. Tunnille mukaan tarvitset juomapullon, sekä joustavat sisäliikuntavaatteet kuten legginssit, shortsit, t-paita, jumppapuku tms. Jalkaan jumppatossut tai paljaat jalat.

Breakdance

Uutuuslaji syksyllä 2023! Breaking on hiphop-kulttuuriin kuuluva tanssilaji. Breikkitunneilla harjoitellaan toprockeja, footworkeja, freezejä ja powermoveseja ikä- ja taitotason mukaisesti. Harjoittelu aloitetaan tanssin perusteista ja pidemmän harjoittelun jälkeen edetään haastavampiin liikkeisiin ja liikesarjoihin. Breikkaamisen voi aloittaa ilman aiempaa tanssikokemusta ja tunneilla edetään ryhmän tason mukaan. Breikkitunnit sopivat myös hyvin esimerkiksi show- ja nykytanssin harrastajien oheislajiksi lattiatekniikan kehittämiseen! Mukaan tarvitset rennot sisäliikuntavaatteet (mieluiten pitkähihaisen paidan), juomapullon sekä sisälenkkarit. Mukana on hyvä olla myös pipo tai lippis!

Show 7-10 v. ja 10-13 v.

Showtanssi sekoittaa yhteen jazz-tanssin, nykytanssin sekä baletin tekniikat näyttäväksi yhdistelmäksi. Show tunneilla on hyvä ja iloinen fiilis. Musiikkeina opettajamme käyttävät hittibiisejä joiden rytmiin on kiva tanssia. Tunnin aikana lämmitellään, hiotaan tanssitekniikkaa, tehdään lattian poikki liikkuvia harjoitteita, sekä tanssitaan loppusarjaa jonka teemaa vaihdellaan. Showtanssijat pääsevät näyttämään taitonsa kauden lopussa joulu- sekä kevätnäytöksissämme. Show 7-10 v. tunnille osallistujalla ei ole välttämätöntä olla aiempaa kokemusta tanssitunneista. Show 10-13v. tunti edellyttää jo hieman tanssitaustaa, ja olisi hyvä että oppilas osallistuisi tanssitunneille (2 showtanssituntia, tai showtanssitunti+muun lajin tunti) kaksi kertaa viikossa. Tunnille mukaan tarvitset juomapullon, sisäliikuntaan sopivat vaatteet kuten legginssit, shortsit, t-paita tms sekä paljaat jalat (halutessasi päkijätossut/puolitossut).

Floorwork & Partnering

Nykytanssitunti, jossa keskitytään nykytanssille tyypilliseen maadoitettuun liikekieleen, lattiatekniikan harjoitteluun sekä parityöskentelyyn. Mukaan tarvitset joustavat sisäliikuntavaatteet, juomapullon sekä halutessasi puolitossut / sukat.

bottom of page