top of page

Opettajat

Julianna Pakarinen

Julianna valmistui Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitoksesta tanssijaksi keväällä 2017. Perinteisen klassisen balettikoulutuksen lisäksi hänellä on takanaan pitkä ja monipuolinen tausta myös show-, nyky- ja jazztanssijana. Julianna on toiminut tanssijana mm. Kansallisbaletin teoksissa sekä Tero Saarinen Companyssä. Julianna on suorittanut tanssin pedagogiset opinnot vuonna 2020.

Opettajana Juliannalle on tärkeää tanssijan itsetunnon ja yksilöllisen ilmaisuvoiman löytäminen kannustavassa ilmapiirissä, unohtamatta teknisen osaamisen merkitystä.

Tällä hetkellä Julianna työstää omia koreografioita näytös- ja kisatarkoituksiin opetustyönsä ohella, sekä toimii Attituden toimitusjohtajana.

Kristina Norri Seuranen

Kristina on tamperelaissyntyinen tanssinopettaja, koreografi ja tanssija. Hän on kouluttautunut nykytanssijaksi Berliinissä ja työskennellyt valmistumisensa jälkeen tanssijana erilaisissa produktioissa ja ryhmissä ympäri Eurooppaa sekä Israelissa. Opetustyön Kristina on löytänyt muutettuaan Suomeen 2016. Hän on opettanut laajalti eri ikäisiä oppilaita, sekä tehnyt useita koreografioita kilpailuihin ja katselmuksiin. Opetustyön ohella Kristina työskentelee edelleen tanssitaiteilijana erilaisissa freelanceproduktioissa.

Tanssitunneilla Kristinalle on hienointa nähdä tanssin iloa ja ahkeran harjoittelun tuloksenaan tuomia onnistumisen kokemuksia. Hänelle on tärkeää toimia oppilaiden apuna omien tavoitteiden saavuttamisessa, sekä tuoda tanssia oppilaiden elämään moniulotteisena taidemuotona, joka antaa välineitä itseilmaisuun ja tarinankerrontaan.

Tanssityön ohella Kristina tekee kasvatustieteiden maisterin tutkintoa pääaineenaan erityispedagogiikka.

Marjukka Lukkaroinen

Marjukka on kasvatusalan ammattilainen, jolla on pitkä kokemus työskentelystä tanssinopettajana. Marjukalle Performing Arts -maailma on tuttu niin tanssijana kuin koreografinakin.

Marjukan tanssitunneilla keskeistä on pedagoginen ote ja kannustava ilmapiiri.Tunneilla nautitaan tanssimisesta sekä omia vahvuuksia hyödyntäen että uutta rohkeasti kokeillen!

Attitudella Marjukka toimii lasten muodostelman opettajana, junioreiden koulutusohjelmien vastuuopettajana sekä opettaa useilla avoimilla viikkotunneilla lapsia, nuoria ja aikuisia.

Laura Nivala

"Tanssiharrastuksen aloitin 4-vuotiaana. Viimeisimmät vuodet ovat kuljettaneet minua ympäri Suomen tanssin perässä. Olen kisannut yli 10 vuotta Performing Arts -lajeissa niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Rakastan esiintymistä ja tämän takia kilpaileminen on aina ollut iso osa elämääni. Päälajini ovat nykytanssi, moderni, jazz ja show.

Rakastan luoda jotain "omaa" ja jakaa sitä eteenpäin. Vaikka kisamaailma on lähellä sydäntäni ja koen siihen suurta intohimoa, nautin kuitenkin eniten oppilaiden kanssa työskentelystä saleissa.

Opettajana haluan keskittyä jokaisen tanssijan omaan liikekieleen ja vahvuuksiin. Pyrin siihen, että tunneillani on lämmin ja avoin ilmapiiri. Toivon, että olen oppilaille turvallinen opettaja, joka puskee tanssijoita eteenpäin säilyttäen kuitenkin tanssin ilon ja riemun."

Tiia Lehtinen

Tiia on aloittanut tanssiharrastuksen 3-vuotiaana ja valmistui Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitoksesta tanssijaksi keväällä 2017. Vahvan klassisen balettikoulutuksen lisäksi hän on opiskellut syventävästi ja monipuolisesti monia eri tanssilajeja: vahvimpina nyky- ja jazztanssi. Tanssijana Tiia on toiminut mm. Tero Saarinen Companyssä sekä Kansallisbaletin teoksissa useiden nimekkäiden koreografien johdolla.

Opettajana Tiia on tarkka ja vaativa, mutta kannustava. Hänelle on tärkeää luoda positiivinen ja avoin opiskeluympäristö sekä opetuksessaan huomioida tanssijoiden yksilöllisyys. Hän haluaa auttaa yksilöitä löytämään vahvuutensa tanssijoina sekä tunnistamaan kehityskohtansa.

"Valmennan ja opetan yksilöitä kokonaisvaltaisesti, jotta he voivat saavuttaa täyden potentiaalinsa."

Krista Saarela

Krista on Kuopiosta kotoisin oleva tanssinopettaja, joka on tehnyt töitä pitkään showtanssilajien parissa ympäri Suomen. Opettajuuden lisäksi hän on toiminut tanssijana ja koreografina useissa teoksissa ja kisaohjelmissa niin SM-, EM- kuin MM-tasolla. Tunneilla Krista haluaa luoda turvallisen ilmapiirin jokaiselle oppilaalle ja haastaa oppilaita parhaimpaansa joka kerta. Krista on tanssinut mm. balettia, jazzia, nykytanssia, hiphoppia.

"Tunneilla mulle on tärkeää että jokainen saa olla oma itsensä, puskea itsensä parhaimpaansa ja nauttia tanssin tuomasta fiiliksestä, unohtaa kaiken muun hetkeksi ja antaa liikkeen viedä."

Emilia Lindbohm

Emilia on valmistunut Suomen Kansallisoopperasta ammattitanssijaksi ja tämän jälkeen jatkanut matkaa ulkomaille tanssijan töiden sekä opintojen perässä. Hän on vaikuttanut ja saanut vaikutteita mm. Kuubasta, Espanjasta, Ukrainasta, Ranskasta, Saksasta, Ruotsista ja Yhdysvalloista.

Tällä hetkellä Emilia toimii freelancer-tanssijana, opettajana sekä koreografina. Tanssinopetuskokemusta Emilialla on laajalti pääkaupunkiseudun eri kouluista. Lisäksi hän on työskennellyt yli 10 vuoden ajan voimistelijoiden ja luistelijoiden kanssa eri urheiluseuroissa.

Opetustyön lisäksi Emilia toimii koreografina, ja on tehnyt useita koreografioita urheilijoiden kilpailuohjelmiin, niin taitoluistelun kuin teline- ja joukkuevoimistelunkin puolella.

"Opettajana olen kannustava, positiivinen, ja minulle on todella tärkeää luoda hyvä ympäristö sekä ilmapiiri, jossa jokaisen on hyvä tehdä omia uniikkeja löytöjä kaikilla olemisen tasoilla. Kuinka voimaantua tanssin kautta ja kuinka sensitiivisesti resonoiden olla. Opetuksessani tulee esille ehdottomasti luovuus, tekniikka, ilmaisu, musiikin merkitys ja hyvä energia."

Juuli Vainikka

Juuli on tanssinut 6-vuotiaasta lähtien Lappeenrannan ja myöhemmin Helsingin tanssiopistoilla, päälajeinaan baletti, nykytanssi ja jazz, joita hän syvensi lisäksi lukio-opintojen ohella Kallion ilmaisutaidon lukiossa.

Esiintymiskokemusta on karttunut erilaisissa produktioissa, joista mainittakoon muun muassa "Lumikki ja 7 kääpiötä" Lappeenrannan kaupunginteatterissa.

Tällä hetkellä Juuli viimeistelee opetustyön ohella luokanopettajan opintoja Helsingin yliopistossa.

"Opettajana pyrin olemaan lämmin ja kannustava. Pyrin luomaan avoimen ja turvallisen ilmapiirin ja jokainen saa tulla tunnille sellaisena kuin on. Tärkeänä pidän erityisesti elinikäisen tanssi-innostuksen luomista ja sen ylläpitämistä!"

Emmi Mikkola

Emmi aloitti tanssin heti opittuaan kävelemään. Hän on kisannut nuoresta asti ja saavuttanut monta Performing Arts ja Disco SM-, EM- ja MM-mitalia.

Hän on tehnyt tanssijan töitä niin lavalla kuin televisiossakin, monien artistien kanssa. Päälajeina toimiat tällä hetkellä show, jazz, contemporary ja commercial.

Emmi kävi Sibelius-lukion tanssilinjan jonka jälkeen hän opiskeli Tukholman Balettakademiessä ja valmistui sieltä tanssijaksi vuonna 2021. Tällä hetkellä hän on mukana Grease-musikaalissa jonka ensi-ilta on huhtikuussa 2023.

Opettajana hän toivoo antavansa oppilaille rohkeutta toteuttaa itseään turvallisessa ilmapiirissä.

Noora Pohjanen

Noora aloitti tanssimisen vuonna 2011 showtanssilla yli kymmenen vuotta kestäneen sekä kansainvälisesti menestyneen voimistelu-uran jälkeen. Myöhemmin treenikalenteriin tuli mukaan lajeja baletista hip hopiin. Kilpailukokemusta hän on kartuttanut heti alusta alkaen menestyen sekä SM- että MM-tasoilla.

Noora on ollut mukana esiintymässä mm. tv-ohjelmissa Emma Gaala, SuomiLove, Tähdet tähdet, Urheilugaala, tv-mainoksissa, musiikkivideoilla sekä muotinäytöksissä. Oppia Noora on hakenut Suomen huippuosaajien lisäksi myös Lontoosta, Los Angelesista, Miamista sekä Pariisista maailman eturivin koreografeilta. Tällä hetkellä hän opettaa vakituisesti pääkaupunkiseudulla sekä koreografioi ympäri Suomea tanssijoille ja voimistelijoille.

Nooran tunneilla tehdään kovaa töitä unohtamatta tanssin riemua. Tärkeintä on uskaltaa heittäytyä, uskoa omaan itseensä ja tekemiseensä. Opettajana Noora pyrkii luomaan positiivisella ja kannustavalla hengellä hyvän ilmapiirin tunneilleen jossa jokainen uskaltaa rikkoa omia rajojaan ja pääsee ylittämään itsensä.

Emmi Silvonen

Emmi omaa pitkän joukkuevoimistelu- ja tanssitaustan, mitä kautta hän lähti jo nuorena etsimään juuri omaa tyyliään liikkua ja luoda. Harrastaen monia eri tanssilajeja Emmi on myös saavuttanut tanssijana ja koreografina monia finaali- ja mitalisijoja Suomen tasolla, ja päässyt itse edustamaan Suomea mm. soolona ja duona Modernin tanssin EM-ja MM-kisoihin. Emmi on toiminut jo 15-vuotiaasta lähtien koreografina erinäisissä kisaohjelmissa ja projekteissa, sekä opiskellut tanssimisen ohella Haaga-Helian Ammattikorkeakoulussa liikunnanohjaajaksi.

”Rakastan tanssia ja musiikin kautta ilmaisua, inspiroidun monista tanssityyleistä ja koen sen myös näkyvän työssäni. Heittäytyminen ja itsensä ylittäminen on tuntieni pääidea, kroppa pystyy tehdä vaikka mitä jos siihen luottaa ja malttaa antaa aikaa kehittyä.”

Kasperi Kolehmainen

Kasperi on valmistunut Kansallisoopperan balettioppilaitokselta tanssijaksi ja työskentelee tällä hetkellä Tanssiteatteri Glims & Glomsilla. Klassisen baletin opintojen ohella Kolehmainen on keskittynyt vahvasti nykytanssiin luoden koreografioita itselleen ja muille. Hänen teoksiaan on palkittu mm. Valtakunnallisessa balettikilpailussa sekä Performing Arts -kilpailuissa. Kolehmainen on lisäksi esiintynyt mm. Kansallisbaletin produktioissa, tv-ohjelmissa sekä muissa kaupallisen alan työtehtävissä.

Makkonen.png

Anni Jokimies

Valmistuttuani sekä Kansallisoopperan balettikoulusta että Baselin teatterin balettikoulusta aloitin urani Suomen Kansallisbaletissa vuonna 2014. Lisäksi olen tanssinut Ballet du Rhinin ja Oklahoma City Balletin kanssa Ranskassa ja Yhdysvalloissa.

Olen kerännyt kokemusta monilla kesäkursseilla esim. Pietarissa ja Kööpenhaminassa ja saanut urani aikana tehdä töitä monien kansainvälisesti tunnettujen opettajien ja koreografien kanssa. Olen tanssinut paljon sekä klassisia että neoklassisia ja nykytanssiteoksia.

Tunneillani keskityn liikkeen laatuun ja musikaalisuuteen, sekä oikeaan linjaukseen. Opettajana olen kannustava ja positiivinen, ja haluan levittää tanssin iloa kaikille.

bottom of page