top of page

Opettajat

Julianna Pakarinen

Julianna valmistui Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitoksesta tanssijaksi keväällä 2017. Perinteisen klassisen balettikoulutuksen lisäksi hänellä on takanaan pitkä ja monipuolinen tausta myös show-, nyky- ja jazztanssijana. Julianna on toiminut tanssijana mm. Kansallisbaletin teoksissa sekä Tero Saarinen Companyssä. Julianna on suorittanut tanssin pedagogiset opinnot vuonna 2020.

Opettajana Juliannalle on tärkeää tanssijan itsetunnon ja yksilöllisen ilmaisuvoiman löytäminen kannustavassa ilmapiirissä, unohtamatta teknisen osaamisen merkitystä.

Tällä hetkellä Julianna työstää omia koreografioita näytös- ja kisatarkoituksiin opetustyönsä ohella, sekä toimii Attituden toimitusjohtajana.

Kristina Norri Seuranen

Kristina on tamperelaissyntyinen tanssinopettaja, koreografi ja tanssija. Hän on kouluttautunut nykytanssijaksi Berliinissä ja työskennellyt valmistumisensa jälkeen tanssijana erilaisissa produktioissa ja ryhmissä ympäri Eurooppaa sekä Israelissa. Opetustyön Kristina on löytänyt muutettuaan Suomeen 2016. Hän on opettanut laajalti eri ikäisiä oppilaita, sekä tehnyt useita koreografioita kilpailuihin ja katselmuksiin. Opetustyön ohella Kristina työskentelee edelleen tanssitaiteilijana erilaisissa freelanceproduktioissa.

Tanssitunneilla Kristinalle on hienointa nähdä tanssin iloa ja ahkeran harjoittelun tuloksenaan tuomia onnistumisen kokemuksia. Hänelle on tärkeää toimia oppilaiden apuna omien tavoitteiden saavuttamisessa, sekä tuoda tanssia oppilaiden elämään moniulotteisena taidemuotona, joka antaa välineitä itseilmaisuun ja tarinankerrontaan.

Tanssityön ohella Kristina tekee kasvatustieteiden maisterin tutkintoa pääaineenaan erityispedagogiikka.

Marjukka Lukkaroinen

Marjukka on kasvatusalan ammattilainen, joka työskentelee tanssinopettajana kymmenettä vuotta. Marjukka on tanssinut yli kahdenkymmenen vuoden ajan, päälajeinaan show-, jazz- ja nykytanssi. Marjukalle Performing Arts -lajien maailma on tullut tutuksi ensin tanssijana menestyksekkäissä kokoonpanoissa, myöhemmin koreografina niin sooloille, duoille kuin ryhmillekin.

Marjukan tanssitunneilla keskeistä on pedagoginen ote ja kannustava ilmapiiri. Tunneilla nautitaan tanssimisesta sekä omia vahvuuksia hyödyntäen että uutta rohkeasti kokeillen!

Marjukka on yksi Attituden yrittäjistä. Marjukka toimii tanssin opettamisen lisäksi koulutusohjelmavastaavana sekä hallinnollisissa tehtävissä.

Tiia Lehtinen

Tiia on aloittanut tanssiharrastuksen 3-vuotiaana ja valmistui Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitoksesta tanssijaksi keväällä 2017. Vahvan klassisen balettikoulutuksen lisäksi hän on opiskellut syventävästi ja monipuolisesti monia eri tanssilajeja: vahvimpina nyky- ja jazztanssi. Tanssijana Tiia on toiminut mm. Tero Saarinen Companyssä sekä Kansallisbaletin teoksissa useiden nimekkäiden koreografien johdolla.

Opettajana Tiia on tarkka ja vaativa, mutta kannustava. Hänelle on tärkeää luoda positiivinen ja avoin opiskeluympäristö sekä opetuksessaan huomioida tanssijoiden yksilöllisyys. Hän haluaa auttaa yksilöitä löytämään vahvuutensa tanssijoina sekä tunnistamaan kehityskohtansa.

"Valmennan ja opetan yksilöitä kokonaisvaltaisesti, jotta he voivat saavuttaa täyden potentiaalinsa."

Kasperi Kolehmainen

Kasperi on valmistunut Kansallisoopperan balettioppilaitokselta tanssijaksi ja työskentelee tällä hetkellä Tanssiteatteri Glims & Glomsilla. Klassisen baletin opintojen ohella Kolehmainen on keskittynyt vahvasti nykytanssiin luoden koreografioita itselleen ja muille. Hänen teoksiaan on palkittu mm. Valtakunnallisessa balettikilpailussa sekä Performing Arts -kilpailuissa. Kolehmainen on lisäksi esiintynyt mm. Kansallisbaletin produktioissa, tv-ohjelmissa sekä muissa kaupallisen alan työtehtävissä.

Emmi Mikkola

Emmi aloitti tanssin heti opittuaan kävelemään. Hän on kisannut nuoresta asti ja saavuttanut monta Performing Arts ja Disco SM-, EM- ja MM-mitalia.

Hän on tehnyt tanssijan töitä niin lavalla kuin televisiossakin, monien artistien kanssa. Päälajeina toimivat tällä hetkellä show, jazz, contemporary ja commercial.

Emmi kävi Sibelius-lukion tanssilinjan jonka jälkeen hän opiskeli Tukholman Balettakademiessä ja valmistui sieltä tanssijaksi vuonna 2021. Keväällä 2023 Emmi oli mukana Grease-musikaalissa.

Opettajana hän toivoo antavansa oppilaille rohkeutta toteuttaa itseään turvallisessa ilmapiirissä.

Alicia1.jpeg

Alicia Wegmüller

Alicia Wegmüller on tanssija, koreografi ja tanssinopettaja Helsingistä. Alicia aloitti tanssiuransa 12 vuotiaana taustatanssijana eri artisteille. Alicia on monipuolinen tanssija ja hänellä on laaja kokemus monesta eri tanssilajista. Hänellä on myös vahva kilpailutausta Performing Arts lajeissa, katutanssissa ja discotanssissa. Kuusitoistavuotiaana hän muutti Tukholmaan, missä hän opiskeli Ruotsin Kuninkaalisessa Balettikoulussa. Valmistautumisen jälkeen hän jatkoi tanssin opiskelua Barcelonassa jonka jälkeen hän siirtyi harjoittelemaan Israeliin, Kibbutz Contemporary Dance Company:n kanssa.
 
Koronan alkaessa hän muutti takaisin Suomeen ja aloitti opettamisen. Kahden vuoden jälkeen hän päätti lähteä taas maailmalle ja suuntana tällä kertaa Berliini, Dart Dance Company. Nyt vuosi myöhemmin Alicia palaa Suomeen hetkeksi ja on erittäin innoissaan opetushommista ja mahdollisuudesta jakaa oppimaansa. 
 
Alician opetustyyli pohjautuu avoimeen ja positiiviseen mieleen ja keskittyy musikalisuuteen. Alician tavoitteena on rakentaa tanssisaliin turvallinen ympäristö, jotta kaikilla on mahdollisuus ilmaista itseään yksilöllisesti.

Iina Suomalainen

Iina on tanssinut balettia sekä jazzin ja nykytanssin tyylilajeja koko ikänsä. Iinan on voinut nähdä esiintyvän mm. Kielo Dance Companyn sekä Helsinki Dance Theatren teoksissa. Kauden 2022–2023 Iina esiintyi Tampereen Teatterin menestyksekkäässä Anastasia-musikaalissa. 

Tanssinopettajana Iina on toiminut yli kymmenen vuoden ajan. Hän on käynyt tanssinohjaajakoulutuksen sekä lukuisia tanssinopettajille suunnattuja koulutuksia. Iina on valmistunut opettajaksi Helsingin yliopistosta osana kasvatustieteiden maisterin tutkintoa. Hän on opiskellut taiteen perusopetuksen laajan opetussuunnitelman mukaiset syventävät opinnot päälajina baletti sekä suorittanut Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksen baletin kolmevuotisen erikoiskoulutuksen. Ammattitaitoaan Iina on syventänyt mm. New Yorkissa ja Lontoossa alansa huippujen opetuksessa. Lisäksi Iina on luonut useita finaaliin saakka menestyneitä koreografioita Performing Arts SM-kilpailuihin, joissa hän on myös itse saavuttanut suomenmestaruuden.

 

Iina on luonteeltaan rento ja sydämellinen. Tanssituntien peruspilareita ovat tanssillisuus ja musikaalisuus. Hän panostaa opettaessaan tavoitteelliseen ja tarkkaan työskentelyyn ja painottaa puhtaan tekniikan lisäksi jokaisen oppilaan henkilökohtaisen ilmaisun löytämistä sekä liikkeiden sulavuutta, voimavaihtelua ja keveyttä.

IINA1.jpeg
Tuisku1_edited.jpg

Tuisku Toivonen

Tuisku Toivonen on helsinkiläinen tanssinopettaja ja tanssitaiteilija. Hän on valmistunut tanssinopettajaksi Turun AMK:n Taideakatemiasta jonka jälkeen hän on opettanut monenikäisiä ja -tasoisia tanssijoita, lajeina mm. nyky- ja showtanssi, jazztanssi, baletti ja tanssiakrobatia. Ammattiopintojen aikana hän opiskeli myös Dance & Choreography -koulutusohjelmassa Falmouth Universityssä Englannissa.

 

Tuiskun oma tanssitausta painottuu eniten nykytanssiin ja sen eri tekniikoihin. Näistä erityisesti nykytanssin lattiatekniikka ja lattiatasossa liikkuminen on lähellä Tuiskun sydäntä ja muodostunut tärkeäksi osaksi hänen omaa liikkeellistä työskentelyä. Nykytanssin lisäksi hän on treenannut lapsesta saakka myös mm. balettia ja jazztanssia erikoiskoulutusryhmässä. Opetustyön ohella Tuisku työstää omia taiteellisia projekteja ja kehittää aktiivisesti tanssijan taitojaan.

 

Tuisku haluaa luoda tunneilleen kannustavan ja tavoitteellisen, silti rennon ilmapiirin jossa jokainen saa kokeilla turvallisesti omia rajojaan ja heittäytyä liikkeen vietäväksi.

Nea Oksanen

Nea aloitti tanssimisen 6-vuotiaana showtanssilla. Into tanssiin johdatti nopeasti monien muiden lajien pariin, kuten nykytanssi ja eri katutanssilajit. Nean tunneilla ja koreografioissa yhdistelläänkin monipuolisesti eri lajeja keskenään.

Nealla on runsaasti esiintymis- ja kilpailukokemusta tanssijana niin soolona, duona, pienryhmässä kuin muodostelmassakin. Tanssinopettajana Nea on työskennellyt vuodesta 2019 alkaen, ja hän on opettanut lapsille ja nuorille alkeista edistyneisiin mm. show-, street- ja nykytanssia.

Nea on kouluttautunut useissa Voimisteluliiton ohjaajakoulutuksissa. Tanssinopettajana Nea on tarkka, mutta kannustava, ja pyrkii saamaan tanssijat poistumaan omalta mukavuusalueltaan!

Nea.jpg

Laura Nivala

"Tanssiharrastuksen aloitin 4-vuotiaana. Viimeisimmät vuodet ovat kuljettaneet minua ympäri Suomen tanssin perässä. Olen kisannut yli 10 vuotta Performing Arts -lajeissa niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Rakastan esiintymistä ja tämän takia kilpaileminen on aina ollut iso osa elämääni. Päälajini ovat nykytanssi, moderni, jazz ja show.

Rakastan luoda jotain "omaa" ja jakaa sitä eteenpäin. Vaikka kisamaailma on lähellä sydäntäni ja koen siihen suurta intohimoa, nautin kuitenkin eniten oppilaiden kanssa työskentelystä saleissa.

Opettajana haluan keskittyä jokaisen tanssijan omaan liikekieleen ja vahvuuksiin. Pyrin siihen, että tunneillani on lämmin ja avoin ilmapiiri. Toivon, että olen oppilaille turvallinen opettaja, joka puskee tanssijoita eteenpäin säilyttäen kuitenkin tanssin ilon ja riemun."

Fiona Mäki

Olen nuori tanssija/tanssinohjaaja, jolta löytyy kokemusta monipuolisesti eri tanssilajeista, mutta lähimpänä sydäntäni ovat Performing Arts ja Commercial. Esiintyminen on aina ollut intohimoni, joten tanssi vei minut nopeasti mukanaan kilpailuihin, esityksiin ja erilaisiin esittävän taiteen projekteihin. Nykyään treenaaminen jatkuu edelleen eri opettajien tunneilla ja workshopeilla sekä ulkomailla treenimatkoilla.


Tanssitunnilla koen tärkeäksi kehon monipuolisen ja tutkivan käytön sekä oman liikekielen ja musikaalisuuden löytämisen. Pyrin kannustamaan tanssijoita kokeilemaan uusia asioita ja omia tanssillisia rajojaan. Toivon, että jokaiselle oppilaalleni voisi jäädä tunne, että on ylittänyt itsensä ja tehnyt töitä oman tanssijuutensa eteen!

Emilia Lindbohm

Emilia on valmistunut Suomen Kansallisoopperasta ammattitanssijaksi ja tämän jälkeen jatkanut matkaa ulkomaille tanssijan töiden sekä opintojen perässä. Hän on vaikuttanut ja saanut vaikutteita mm. Kuubasta, Espanjasta, Ukrainasta, Ranskasta, Saksasta, Ruotsista ja Yhdysvalloista.

Tällä hetkellä Emilia toimii freelancer-tanssijana, opettajana sekä koreografina. Tanssinopetuskokemusta Emilialla on laajalti pääkaupunkiseudun eri kouluista. Lisäksi hän on työskennellyt yli 10 vuoden ajan voimistelijoiden ja luistelijoiden kanssa eri urheiluseuroissa.

Opetustyön lisäksi Emilia toimii koreografina, ja on tehnyt useita koreografioita urheilijoiden kilpailuohjelmiin, niin taitoluistelun kuin teline- ja joukkuevoimistelunkin puolella.

"Opettajana olen kannustava, positiivinen, ja minulle on todella tärkeää luoda hyvä ympäristö sekä ilmapiiri, jossa jokaisen on hyvä tehdä omia uniikkeja löytöjä kaikilla olemisen tasoilla. Kuinka voimaantua tanssin kautta ja kuinka sensitiivisesti resonoiden olla. Opetuksessani tulee esille ehdottomasti luovuus, tekniikka, ilmaisu, musiikin merkitys ja hyvä energia."

Maria Beseghi

Maria Beseghi is a former professional dancer, who has been working in the field of dance for many years - first as a ballet dancer, and since 2018 as a teacher.

At the age of 16, she moved from her home country to pursue a professional dance education in Munich, Germany at the “Hochschule fur Musik und Theater”.  There she completed her dance education and graduated in 2010 with a Bachelor of Art degree.

Straight after her graduation from Munich, she started working as a full-time professional dancer in various companies in Europe: the Finnish National Ballet, Zurich Ballet (Switzerland), Northern Ballet (England), and Staatsoper Hannover (Germany).

 

In autumn 2018 she shifted her focus mainly into teaching. 'I love that I can guide and help my students, sharing with them the passion for this beautiful art form. In my classes we focus on technique and correct alignment, musicality, movement and performing qualities. Together with the students, I am working to create an atmosphere where everyone feels at ease and is motivated to learn.

Maria_edited.jpg

Heli Lounila

Heli on aurinkoinen ja energinen tanssipedagogiikan ammattilainen. Alunperin Oulusta kotoisin oleva Heli on koulutukseltaan sekä tanssinopettaja (amk) että luokanopettaja. Tanssinopettajaopinnoissaan hänen päälajinsa oli showtanssi, mutta sen lisäksi opintoihin lukeutui myös liutta muidenkin tanssilajien opintoja baletista latinalaistansseihin sekä pari- ja kansantansseihin. Luokanopettajaksi opiskellessaan Helin erikoistumisaineita olivat liikunta ja erityispedagogiikka.


Opettajana Heli on innostava ja positiivinen. Tunneillaan hän haluaa painottaa sitä, että hommia tehdään yhdessä ahkerasti, mutta kuitenkin aina ilon kautta. Helillä on vankka kokemus niin eri-ikäisten kuin -tasoistenkin oppilaiden opettamisesta. Tanssinopettajana Helille on tärkeää toimia oppilailleen onnistumisten ja tanssin ilon kokemusten mahdollistajana, mutta myös ohjaajana jokaisen yksilöllistä tanssijuuden polkua kohti.

Fanni Frix

Fanni on Helsingissä asuva ammattitanssija, joka on valmistunut Ruotsin kuninkaallisesta balettikoulusta vuonna 2020. Valmistumisen jälkeen hän on tehnyt töitä esiintyjänä laajasti erilaisissa tuotannoissa, kuten TV-tuotannoissa UMK, Emma-Gaala, Elämä Lapselle ja Suomen kulttuurigaala. Musiikkiteatterin saralla hän esiintyi Tampereen Teatterin Anastasia-musikaalissa kaudella 2022–2023. Tämän lisäksi hän tekee aktiivisesti uraa tanssijana ja koreografina nykytanssiteoksissa ja musiikkivideoissa.

Attitudella Fanni koreografioi sekä harjoittaa sooloja ja duoja sekä baletissa että performing arts -lajeissa.

Fanni 1_edited.jpg
ReineAntonio-7.jpg

Reine Antonio

Reine on aloittanut tanssin 13-vuotiaana ja ennen sitä hänellä on pitkä tausta joukkuevoimistelussa ja sirkusakrobatiassa. Tanssin opettamisen hän aloitti syksyllä 2019 päälajeinaan showtanssi, lyrical jazz ja commercial dance. Vuosien varrella hän on luonut koreografioita näytöksiin, tanssikeikoille, kilpailuihin sekä tanssiteatteriin. 

 

Opetustyyliltään hän on vaativa ja tarkka, mutta säilyttää tunneilla tanssin ilon ja keskittyy luomaan turvallisen ja luotettavan oppimisympäristön. Reine tunnetaan energisistä tunneistaan, joissa treenataan täysillä samalla nauttien. Hän korostaa puhtaan tanssitekniikan merkitystä ja kannustaa oppilaita löytämään ja kehittämään omaa tanssijuuttaan.

 

Reine jatkaa ammattitaitonsa kehittämistä treenaamalla eri lajeja ammattilaisten tunneilla ja rakastaa esiintymistä, mikä näkyy laajana kokemuksena myös kisalavoilta. Reine haluaa kehittää oppilaitaan myös kansainvälisellä tasolla ja on vienyt oppilaitaan esimerkiksi Italiaan Danzainfiera -tanssitapahtumaan, jossa oppilaat pääsevät huippuosaajien workshopeille, kilpailuihin ja koetansseihin.

Synne-Kristin Ytredal

Synne is a Norwegian dancer, graduated from The Faculty of Performing Arts at the University of Stavanger in 2021. For her last semester she was an exchange student at Taideakatemia Turun AMK. After graduating Synne was a trainee with Pori Dance Company for 3 months, supported by Erasmus+ traineeship mobility. 

 

After moving to Helsinki in 2022 Synne started teaching at Tanssikeskus Footlight. She worked closely with the school’s intensive groups in addition to teaching classes in contemporary, lyrical jazz, show, ballet and workshops in acrobatics for dancers. Her groups have been invited to perform in NykytanssiPaletti and Kuopio Dance Festival Tanssioppilaitokset On Stage, in addition to doing well in several competitions. She has also choreographed for Tanssiteatteri Pikkarainen, various dance gigs, and has traveled to Danzainfiera in Italy where her students participated in workshops, auditions, and Expression International Dance Competition.

 

Synne likes to focus on the use of dynamics, extensions and musicality in her teaching, and the importance of building a strong technical foundation. Her goal is for every student to feel joy, challenge, progress, and confidence. 

 

In addition to teaching, Synne works as a freelance dance artist with Driv Dansekollektiv in Norway.

 

Synne is currently learning Finnish, so for now her classes are taught in a combination of English and Finnish. 

DSC04885.jpeg
bottom of page